Top 5 Facultăți din România recomandate matematicienilor de valoare

Matematica – disciplina care te propulsează în viață!

Alături de Limba Română, Matematica este disciplină care se regăsește în programa școlară încă din învățământul gimnazial. Cu fiecare clasă, pe măsură ce elevul avansează, acesta va observa că matematica este una dintre cele mai utile discipline școlare. Dezvoltă percepția, ajută capacitatea de analiză logică a minții umane, valorifică abilitățile de gândire și este utilă în multe dintre domeniile vieții. Chiar dacă este o disciplină complexă și dificil de înțeles, avantajele oferite sunt la fel de mari, în special celor care ajung să o studieze în mod aprofundat.

Top 5 Facultăți din România recomandate matematicienilor de valoare

Învățământul superior din România se numără printre cele mai valoroase din Europa, iar acest lucru se poate observa din rezultatele obținute de studenții români la olimpiadele internaționale. De aceea, celor care își doresc să studieze la un nivel înalt și să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu, iată care sunt cele mai prestigioase 5 universități în care care modulul de matematică este la loc de cinste:

Facultatea de Matematică București

Este una dintre instituțiile de valoare ale României, cu o istorie care se întinde pe o sută cinci zeci de ani. Această formă de învățământ superior dispune de module de Matematică, Matematici Aplicate și Matematică Informatică, la finalul cărora se va obține o licență în matematică. De asemenea, studiile pot fi continuate într-o formă avansată, la final, studenții putând obține diplomă de master sau de doctorat. Obținerea unei astfel de diplome deschide perspectiva angajării într-un domeniu precum cel al cercetării sau pentru postul de profesor în învățământul liceal sau superior. Instituția oferă o multitudine de module de studiu, iar corpul profesoral este unul de elită, așa că, absolvenții care își doresc să aibă parte de o pregătire de excepție în această disciplină pot aplica cu încredere la Facultatea de Matematică din București.

Facultatea de Matematică Iași

Amplasată într-unul dintre cele mai vechi centre universitare din România, această instituție le pune la dispoziție celor interesați o varietate de module de licență, master și doctorat. Studiile care au că finalitate licențierea în matematică sunt împărțite pe trei categorii, Matematică, Matematică cu predare în limba engleză și Matematică Informatică. La nivel de dotări, acest centru de studii superioare se remarcă prin nivelul excepțional la nivel de cercetare în matematică, fiind unul dintre cele mai bune din Europa. Corpul profesoral este unul dintre cele mai bune din România, mulți dintre profesorii de aici activând cu succes în cadrul diverselor instituții de cercetare matematică la nivel internațional. Aflați mai multe despre matematică și informatică ca specialitate.

100 Zile școlare
0 universități tehnice
30000 Studenți noi în fiecare an

Nu trebuie uitat nici faptul că, în urma susținerii unor teste PISA în anul 2015, România a înregistrat un procentaj de aproape 40% de elevi care nu dețin cunoștințele minime de matematică. Iar un procent de 38, 5% nu dețineau nivelul necesar în materie de științe, ceea ce ridică un semn de întrebare privitor la evoluția nivelului de pregătire în aceste discipline pentru viitorii absolvenți. Cu toate acestea, numărul olimpicilor români la matematică și informatică se menține constant, la fel cum se mențin și rezultatele obținute de aceștia la nivel internațional, în competițiile inter-state.

De ce să alegi un profil care să include disciplinele matematică și informatică?

În cazul informaticii, lucrurile stau cât se poate de clar: este o disciplină care îi oferă unui elev minimele cunoștințe de operare ale unui computer (la nivelul fazei incipiente de învățământ). Ulterior, aceștia își însușește noi informații, de natură să ii dezvolte nivelul de interacțiune și de descifrare a algoritmilor matematici ce stau în spatele programelor de operare. Referitor la matematică, acesta este una dintre disciplinele care se predau la un nivel continuu, alături de Limba Română, încă din fazele inferioare ale învățământului. Puteți vedea ce au de oferit departamentele de matematică din București.

Ulterior, aceste discipline ajută la învățarea logică, la creșterea nivelului de analiză și la îmbunătățirea capacității de gândire. În plus, deținerea cunoștințelor de informatică ajută la construirea unor potențiale profiluri care vor fi utile în asigurarea unor venituri ridicate, prin găsirea unui loc de muncă într-unul dintre domeniile cele mai bine poziționate pe grilă de salarizare la nivel intern și internațional. Cele trei premii absolute obținute până în prezent de România la matematică și informatică, precum și cele două sute două zeci și opt de premii câștigate la nivel internațional sunt un indicator cât se poate de clar al faptului că românii deja au înțeles cât de utile și avantajoase sunt aceste discipline pentru viitorul oricărei persoane.

Studenți de succes