Educația sportivă în învățământul românesc

Sportul este una dintre constantele din învățământul românesc, încă din fazele pre-școlare și până în etapele finale ale învățământului superior. Nevoia de activitate a organismului uman este susținută de posibilitățile de performanță pe care le pot obține oamenii încă de etapele incipiente ale vieții.

Învățământul din România a fost promotorul educației sportive în instituțiile sale și continuă să susțină acest proces, mai ales pentru că sportul înseamnă multiple avantaje pentru sănătate și ajută la prelungirea vieții.

În plus, indiferent de stadiile de învățământ, educația sportivă este utilă pentru armonizarea organismului și pentru susținerea vitalității acestuia. Este, de asemenea, o formă de distracție pentru toată lumea, atât în etapele învățământului pre-școlar și gimnazial, cât și atunci când are loc în fazele superioare ale acestuia.

Care sunt cele mai bune facultăți de educație și sport din România?

România dispune de unele dintre cele mai bune instituții de pregătire din domeniul învățământului sportive, la nivel de studii superioare. Printre acestea se remarcă:

UNEFS – este cea mai apreciată formă de învățământ superior dedicat educației sportive, corpul profesoral de aici dispunând de unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu. Dotările sunt dintre cele mai performante, iar programele de licență, master și post-universitate sunt concepute pentru a oferi cele mai bune condiții, cu rezultate foarte bune. Înțelegeți sistemul de învățământ și alegeți universitatea potrivită pentru dumneavoastră sau copilul dvs.

Facultatea de Sport din Iași – pune la dispoziție studenților numeroase module de sport și educație fizică, orientate către obținerea de performanță. În plus, deschiderile internaționale ale acestei facultăți le permit celor interesați posibilitatea de a participa la diverse acțiuni de schimburi de experiență reciproc avantajoase. Corpul profesoral este la un nivel calitativ deosebit, așa că viitorii studenți vor putea să exceleze în ceea ce și-au propus să realizeze.

100 Zile școlare
0 universități tehnice
30000 Studenți noi în fiecare an

Facultatea de Sport Cluj - la fel că și în cazul celorlalte forme de învățământ superior, și această facultate este orientată către oferirea celor mai bune condiții de dezvoltare a studenților care au ales această specializare. Reprezentativ pentru această formă de învățământ superior este pleiada de absolvenți, printre care se numără și figuri care au marcat sportul românesc de performanță.

Facultatea de Sport Constanța – este una dintre facultățile de renume ale sportului românesc, acest lucru fiind ilustrat și de seria de absolvenți, care se numără printre cei mai buni sportivi ai țării. Este de remarcat faptul că dispune de o gamă variată de dotări, iar programele educațional sportive care se derulează în cadrul acestei facultăți oferă o baza excelentă pentru ca viitorii studenți să poată obține cele mai bune rezultate. Este cât se poate de clar faptul că România, atât la nivel de învățământ, cât și ca formă de menținere a sănătății, are nevoie de educație sportivă.

Studenți de succes